Special Media Awards Editie 2019

Bekijk de aftermovie:

De vakjury 2019:

Sander Pat

Sander Pat

Sander vlogt dagelijks over zijn leven met een verstandelijke beperking. Inmiddels staan er ruim 1000 vlogs over zijn leven online.
Kimberley Klaver

Kimberley Klaver

Kimberley doet mee omdat ze het belangrijk vindt dat iedereen mee moet kunnen doen met media maken.
Teun Peters

Teun Peters

Ik vind het belangrijk om mee te doen aan dit evenement omdat media maken voor iedereen moet zijn. Een beperking moet namelijk geen obstakel zijn, een beperking moet juist een kracht zijn!
Bas van Teylingen

Bas van Teylingen

Hij heeft heel veel ervaring met verschillende media zoals: Radio maken, tv programma’s maken, films maken en stemmen inspreken voor reclames en tv programma’s.
Eelco Kingma

Eelco Kingma

Hij is oprichter van de DYTG. Dit is hét oudste online video evenement van Nederland! Eelco doet mee aan de Special Media Awards omdat hij het belangrijk vind dat online video toegankelijk is voor iedereen!

De presentatie van de award uitreiking werd gedaan door:

Tess Milne

In 2018 zat Tess al in de jury. In 2019 zorgde zij voor een spetterende presentatie. Tess kan dit heel goed. Tess maakt programma's voor de televisie. Je kent haar van TV programma’s ‘Willen Wever’, ‘Sterren Springen’ en 'InsideGamer'. Zij heeft ook een eigen YouTube kanaal. Ze maakt daar programma’s ‘Tessten’, ‘Tussenuurtje’ en ‘Straight Talk’.
Tess Milne

De Special Media Awards 2019 zijn mogelijk gemaakt door:

De Winnaars van 2019:

Beste Vlogger: Just friends

Dion laat van alle genomineerden echt een volledig beeld van een vlogger zien. Hij heeft goede kwaliteit video content, goede muziek onder zijn beelden,die ook nog eens goed eronder gemonteerd is, hij heeft een goede intro en hij vraagt daarin meteen om de video te liken. Ook het enthousiasme van Dion is aanstekelijk en leuk om naar te kijken.
Beste Vlogger: Just friends

Beste Nieuwkomer: Arthur kookt

De jury koos unaniem voor ‘Arthur Kookt’ als winnaar in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’ van de Special Media Awards 2019. Op het kanaal van Arthur is heel duidelijk dat hij vlogt én kookt en hij toont veel energie en is enthousiast. De video’s beginnen met een heuse intro en je krijgt meteen zin om te gaan kijken. Heel professioneel. Van de drie genomineerden zag de jury ook de meeste doorgroeipotentie bij Arthur.
Beste Nieuwkomer: Arthur kookt

Beste Instagram account: Romy Heere

Het Instagram account van Romy sprong er duidelijk tussenuit. Je ziet dat Romy heel divers en veelzijdig is en dat ze niet in een hokje te stoppen is. Ze is creatief, ze is een model, een entertainer, maar boven alles is Romy trots op zichzelf en op wie ze is. Dat straalt ze aan alle kanten uit. De fotografie op dit account is heel mooi van kleur, scherp en heel professioneel. Ook de opbouw van de content is goed gekozen en overzichtelijk.
Beste Instagram account: Romy Heere

Beste Video: Het menselijk brein

Deze video is een unieke inzending tussen alle inzendingen van de Special Media Awards in. De video een echte videoclip, met muziek, artwork, studio belichting, kostuums en een muzieknummer.
Beste Video: Het menselijk brein

Beste YouTuber: RMJ RETROMOMOTAJOLT

De video’s van RMJ Retromomotajolt laten zien dat hij weet wat een Youtuber doet en hoe een Youtuber moet zijn. Van alle inzendingen die de Special Media Awards heeft ontvangen sluiten de video’s van RMJ daar het beste op aan. RMJ heeft een duidelijke strategie op gaming, een helder uploadschema en de kwaliteit van zijn video’s zijn heel goed. Het is extra knap dat hij alles in het Engels doet. Dat maakt het overigens tegelijkertijd ook lastiger voor mensen met een beperking die niet goed zijn in Engels. Wat de jury met name ook opviel was de humor van RMJ en zijn video’s zijn fijn om naar te kijken.
Beste YouTuber: RMJ RETROMOMOTAJOLT

Beste Radio Station: Middin Connect

Het radiostation Middin Connect klinkt en ziet eruit als een professioneel radiostation. Het is duidelijk dat er bij dit station gewerkt wordt in een professionele studio met goede microfoons. Op de website wordt een goed en duidelijk overzicht gegeven zodat je als luisteraar weet waar je aan toe bent. De overgang tussen de nummers verloopt ook netjes en soepel.
Beste Radio Station: Middin Connect

Beste Multi Media Team: GEWOON DOEN TV

De jury heeft gekozen voor Gewoon Doen TV als winnaar in de categorie ‘Beste multimedia team’ omdat van alle inzendingen Gewoon Doen TV erg professioneel gemaakt is. Als je kijkt naar een filmpje van deze kandidaten dan krijg je als kijker bijna een ‘Man-Bijt-Hond’-gevoel. Een aflevering is onderverdeeld in filmpjes met verschillende formats, en dat is heel knap. Als kijker krijg je bovendien een inkijkje bij beroepen en in levens van mensen waar je dat normaliter niet zo snel zou krijgen. Daarnaast zie je dat alles met veel plezier en enthousiasme gemaakt is.
Beste Multi Media Team: GEWOON DOEN TV

VIP gasten van 2019:

Alle genomineerden van 2019:

Klik op de naam van de genomineerden om de inzending te zien.

De foto's en video's tijdens de award uitreiking zijn gemaakt door:

Esther Meijer

Angela Jütte

Alle foto's staan online

Hier vind je alle foto's die gemaakt zijn door de fotografen. Ze staan op de site van onze partner Medialab
Klik hier om de foto's te zien

De aftermovie staat online

De aftermovie van de Special Media Awards 2019 is gemaakt door het Multi Media Team van Pluryn.
Klik hier voor de aftermovie.