Special Media Awards Editie 2019

Bekijk de aftermovie:

De vakjury 2019:

Sander Pat

Sander Pat

Sander vlogt dagelijks over zijn leven met een verstandelijke beperking. Inmiddels staan er ruim 1000 vlogs over zijn leven online.
Kimberley Klaver

Kimberley Klaver

Kimberley doet mee omdat ze het belangrijk vindt dat iedereen mee moet kunnen doen met media maken.
Teun Peters

Teun Peters

Ik vind het belangrijk om mee te doen aan dit evenement omdat media maken voor iedereen moet zijn. Een beperking moet namelijk geen obstakel zijn, een beperking moet juist een kracht zijn!
Bas van Teylingen

Bas van Teylingen

Hij heeft heel veel ervaring met verschillende media zoals: Radio maken, tv programma’s maken, films maken en stemmen inspreken voor reclames en tv programma’s.
Eelco Kingma

Eelco Kingma

Hij is oprichter van de DYTG. Dit is hét oudste online video evenement van Nederland! Eelco doet mee aan de Special Media Awards omdat hij het belangrijk vind dat online video toegankelijk is voor iedereen!

De presentatie van de award uitreiking werd gedaan door:

Tess Milne

In 2018 zat Tess al in de jury. In 2019 zorgde zij voor een spetterende presentatie. Tess kan dit heel goed. Tess maakt programma's voor de televisie. Je kent haar van TV programma’s ‘Willen Wever’, ‘Sterren Springen’ en 'InsideGamer'. Zij heeft ook een eigen YouTube kanaal. Ze maakt daar programma’s ‘Tessten’, ‘Tussenuurtje’ en ‘Straight Talk’.
Tess Milne

De Special Media Awards 2019 zijn mogelijk gemaakt door:

De Winnaars van 2019:

Manuel Poelstra
Ik had niet verwacht dat ik zou winnen. Iedereen heeft talent. Sinds vijf jaar maak ik bij Multimediastation Hilversum maatschappijkritische films. Ik maak graag videofilms, maar ben niet zo van de promotie. Ik ben blij dat mijn film echt is opgevallen!”

Manuel Poelstra

Beste Video: HET MENSELIJK BREIN

Arthur kookt
Ik ben megablij en trots! Koken is mijn passie. Met mijn vlogs wil ik mensen met een verstandelijke beperking leren koken. Ik wil laten zien dat gezond koken helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn.”

Arthur kookt

Beste Nieuwkomer

RMJ Retromomotajolt
Ik heb gezwoegd, geploegd en ik heb een flinke knieblessure. Maar ik sta hier!” Deze beste YouTuber speelt online Super Mario en geeft daarbij commentaar in het Engels. “Dat doe ik in het Engels, omdat ik graag veel mensen wil bereiken.”

RMJ Retromomotajolt

Beste YouTuber

Romy Heere
Moeder Joyce: Met het Instagram account van Romy willen we graag laten zien dat mensen met een verstandelijke beperking ook dingen kunnen. Misschien wel beter dan mensen zonder verstandelijke beperking. Andere kinderen van 8 zouden misschien dichtklappen voor de camera, maar Romy niet. We willen bijdragen aan meer diversiteit en positieve beeldvorming. Mensen denken vaak dat mensen met een beperking in een bubbel leven. Maar dat is niet zo. Ze doen gewoon mee!”

Romy Heere

Beste Instagram account

Just friends
Dit is echt een droom die uitkomt. Ik heb hier echt weken van wakker gelegen! Drie jaar geleden ben ik met vloggen begonnen. Wat ik ermee wil zeggen is: jaag je dromen na! Hier sta ik, met 742 abonnees en een award in handen! Daar krijg ik positieve energie van.”

Just friends

Beste Vlogger

Gewoon doen TV
De Special Media Award is echt supervet. We zijn heel vereerd dat we hebben gewonnen. Bij Gewoon Doen TV maken we elke week een uitzending. We doen straatinterviews , gaan op werkbezoek, zoeken dingen uit. We doen het met z’n allen. En we bedenken alles zelf!”

Gewoon doen TV

Beste Multi Media Team

Middin Connect
Middin Connect maakt radioprogramma’s met verschillende muziekstijlen. Gabriël: “Het leuke aan radio maken vind ik dat je muziek kunt delen die je leuk vindt. En dat je stem te horen is. “ Floyd (met Iron Maiden shirt): “Deze prijs is echt een stimulans om door te gaan. Ik hoop dat ik ooit een opleiding radio maken kan doen!”

Middin Connect

Beste Radio Station

VIP gasten van 2019:

Alle genomineerden van 2019:

Klik op de naam van de genomineerden om de inzending te zien.

De foto's en video's tijdens de award uitreiking zijn gemaakt door:

Alle foto's staan online

Hier vind je alle foto's die gemaakt zijn door de fotografen. Ze staan op de site van onze partner Medialab
Klik hier om de foto's te zien

De aftermovie staat online

De aftermovie van de Special Media Awards 2019 is gemaakt door het Multi Media Team van Pluryn.
Klik hier voor de aftermovie.

In de media

In 2019 stonden meerdere winnaars in de krant.
Bekijk hier het overzicht