De winnaars van de Special Media Awards 2019 zijn:

Beste Radio Station: Middin Connect

Het radiostation Middin Connect klinkt en ziet eruit als een professioneel radiostation. Het is duidelijk dat er bij dit station gewerkt wordt in een professionele studio met goede microfoons. Op de website wordt een goed en duidelijk overzicht gegeven zodat je als luisteraar weet waar je aan toe bent. De overgang tussen de nummers verloopt ook netjes en soepel.
Beste Radio Station: Middin Connect

Beste Nieuwkomer: Arthur kookt

De jury koos unaniem voor ‘Arthur Kookt’ als winnaar in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’ van de Special Media Awards 2019. Op het kanaal van Arthur is heel duidelijk dat hij vlogt én kookt en hij toont veel energie en is enthousiast. De video’s beginnen met een heuse intro en je krijgt meteen zin om te gaan kijken. Heel professioneel. Van de drie genomineerden zag de jury ook de meeste doorgroeipotentie bij Arthur.
Beste Nieuwkomer: Arthur kookt

Beste Instagram account: Romy Heere

Het Instagram account van Romy sprong er duidelijk tussenuit. Je ziet dat Romy heel divers en veelzijdig is en dat ze niet in een hokje te stoppen is. Ze is creatief, ze is een model, een entertainer, maar boven alles is Romy trots op zichzelf en op wie ze is. Dat straalt ze aan alle kanten uit. De fotografie op dit account is heel mooi van kleur, scherp en heel professioneel. Ook de opbouw van de content is goed gekozen en overzichtelijk.
Beste Instagram account: Romy Heere

Beste Vlogger: Just friends

Dion laat van alle genomineerden echt een volledig beeld van een vlogger zien. Hij heeft goede kwaliteit video content, goede muziek onder zijn beelden,die ook nog eens goed eronder gemonteerd is, hij heeft een goede intro en hij vraagt daarin meteen om de video te liken. Ook het enthousiasme van Dion is aanstekelijk en leuk om naar te kijken. Extra sympathiek van Dion is ook dat hij zelf vlogles geeft aan mensen met een verstandelijke beperking.
Beste Vlogger: Just friends

Beste YouTuber: RMJ RETROMOMOTAJOLT

De video’s van RMJ Retromomotajolt laten zien dat hij weet wat een Youtuber doet en hoe een Youtuber moet zijn. Van alle inzendingen die de Special Media Awards heeft ontvangen sluiten de video’s van RMJ daar het beste op aan. RMJ heeft een duidelijke strategie op gaming, een helder uploadschema en de kwaliteit van zijn video’s zijn heel goed. Het is extra knap dat hij alles in het Engels doet. Dat maakt het overigens tegelijkertijd ook lastiger voor mensen met een beperking die niet goed zijn in Engels. Wat de jury met name ook opviel was de humor van RMJ en zijn video’s zijn fijn om naar te kijken.
Beste YouTuber: RMJ RETROMOMOTAJOLT

Beste Multi Media Team: GEWOON DOEN TV

De jury heeft gekozen voor Gewoon Doen TV als winnaar in de categorie ‘Beste multimedia team’ omdat van alle inzendingen Gewoon Doen TV erg professioneel gemaakt is. Als je kijkt naar een filmpje van deze kandidaten dan krijg je als kijker bijna een ‘Man-Bijt-Hond’-gevoel. Een aflevering is onderverdeeld in filmpjes met verschillende formats, en dat is heel knap. Als kijker krijg je bovendien een inkijkje bij beroepen en in levens van mensen waar je dat normaliter niet zo snel zou krijgen. Daarnaast zie je dat alles met veel plezier en enthousiasme gemaakt is.
Beste Multi Media Team: GEWOON DOEN TV

Beste Video: Het menselijk brein

Deze video is een unieke inzending tussen alle inzendingen van de Special Media Awards in. De video een echte videoclip, met muziek, artwork, studio belichting, kostuums en een muzieknummer. Het Menselijk Brein is niet meteen de meest toegankelijke of begrijpelijke video, maar in alle opzichten sprong deze inzending in deze categorie er tussenuit. De video laat een grote mate van creativiteit, out-of-the-box denken, artistiekheid, eigenheid en ook maatschappelijke betrokkenheid zien. Je ziet dat er veel tijd en aandacht aan de productie besteed is. De jury is ook erg onder de indruk van de eigenheid van deze video. Een van de juryleden noemde het ‘een soort experimentele electro rap’. Als advies wil de jury aan Manuel meegeven: blijf dit soort nummers maken want het is uniek.
Beste Video: Het menselijk brein

De Special Media Awards feliciteert alle winnaars.
Voor pers vragen kan er contact opgenomen worden via ons contactformulier .